kus me asume avamisajad +372 6279020
  • English
  • Eesti
  • Finnish
  • Russian

Grand Chef

Grand Chef –
Emmanuel Wille, sõpradele Manu

Emmanuel Wille, sõpradele Manu

Olde Hansa peakokk on belglane Emmanuel Wille, kes on Eestis elanud juba üle 20 aasta. Tema südameasjaks on luua uusi keskaegseid maitseid. Tolleaegsed retseptid on üles kirjutatud üsna ebatäpselt – pihuga üht ja näpuotsaga teist. Peab olema nuppu, et nende ettekirjutuste järgi ka maitsev toit välja tuleks.

Tänu Manule ja tema meeskonnale saab külaline olla täiesti kindel, et tellitud roog on kõrge kvaliteediga, heast kohalikust toorainest ja otse loomulikult ülimaitsev. Lisaks peakoka ametile edendab Manu Eesti toidukultuuri ka üldiselt. Õpetab Kuressaare kokakoolis välja noor kokki ja on olnud mitmel Bocuse d´Oril, kokkade olümpial, Eesti võistkonna treeneriks.

Toiduvalmistamise põhimõtted

Selge see, et 15. saj ei tuntud selliseid jumalavilju nagu kartul, kõrvits, tomat, kakao jne. Kuid ega Olde Hansa toidulaud sellepärast vaesem ole. Peakokk Emmanuel Wille teab suussulavate hõrgutiste valmistamise saladust. See on niinimetatud slowfood tehnika. See on madalal temperatuuril pikaaegne küpsetamine, mis säilitab liha või köögiviljade pehmuse, mahlasuse, värvuse ja samuti intensiivistab maitse.

See on ka väga keskaegne moodus, sest kel oli aega päevavalgust toiduvalmistamisele kulutada? Pott hää ja paremaga jäeti madalale kuumusele omaette podisema ja ise mindi muude toimetuste juurde. Tulles hea kõhutäis võtta.

SULGE