6. juunil kuulutati Atla Mõisas välja Eestis käsitöönapsude konkursi võitjad. Kategoorias „Maitsetega rikastatud joogid“ said eriliselt kõrge tunnustuse Olde Hansa Goldgrüber ja Olde Hansa Köömnenaps. Tunnustused jagas kätte maaeluminister Arvo Aller.

Konkursile registreerus 17 tootjat kokku 38 napsuga, viies erinevas kategoorias. Kõige suurema osalejate arvuga puskarijookide ja destillaatide seas kuulutati võitjad välja kahes klassis.

Maitsetega rikastatud joogid: 1. Olde Hansa Goldgrüber. 2. Olde Hansa Köömnenaps. 3. Mamm&Frukt Destillaat ingveriga.

Klassikalised joogid: 1. A le Coq Hop Schnaps. 2. Aru mõisa Õuna Hing. 3. Põhjaka mõisa Ploom.

Nimi Goldgrüber viitab sellele, et jook on leid, mis avastatud pikkade katsetamiste tulemusena. Kuus aastat tagasi loodud eliksiir ühendab endas kolme napsu: Olde Hansa pipra-,köömne- ja kadakanapsu. Kõik kolm jooki laagerduvad eraldi 1 aasta ja seejärel segatakse need kokku, pärast mida laagerdub jook tammevaadis 3 aastat. Meister suunab, aga loodus teeb ise selle joogi valmis. Laagerdamisel kasutame looduslike hooaegade temperatuurierinevusi: suvel on soojem ning talvel külmem.

Goldgrüberit saab küsida maitsta Olde Hansat külastades või osta Olde Hansa epoest.

Maaeluminister Arvo Aller leidis, et käsitööjookide valmistamine on juba kujunenud enamaks lihtsast ametist. See on elulaad. Joogimeistrite entusiasm kutsub kaasa ja viib edasi. Väiketootmine ei ole üldsegi mitte väike mitmes mõttes. Väärindatakse põllumajandussaaduseid, inimestele on pakkuda tööd ja laekuvad maksud. Möödunud aastal eksporditi erinevaid jooke Eestist mujale 60 miljoni euro eest.

 

Olde Hansa peakokk Emmanuel Wille: Goldgrüber on puhas nauding ning täiesti ainulaadne jook. Armastusega tehtud Goldgrüber valmib neli aastat ning tänu sellele on tema maitses mitmeid erinevaid noote: köömes, pipar, lõpus vanilli ja kuusevõrse maitse. Äärmiselt pika järelmaitsega. Meil on väga hea meel, et niivõrd professionaalne žürii hindas kõrgetasemelisel võistlusel meie Goldgrüberit esikohaga.

Osta siit