Olde Hansaga on seotud palju põnevaid üllatusi ja paeluvaid fakte. Meilt küsitakse alalõpmata, miks me teeme seda, mida teeme, ja sellepärast oleme heameelega valmis vastama kõige sagedamini esitatud küsimustele:
– Olde Hansa on elamuslik õhtusöök Tallinna vanalinnas, mida lihtsalt peab nägema ja kogema.
– Sellest hetkest, kui Olde Hansa avas 1998. aastal oma uksed, on restoran puudutanud tuhandete rohkem kui 130 riigist tulnud reisijate südant ja hinge ning saanud kuulsaks üle kogu Euroopa.
– 2017 aastal einestas meie majas 6. miljones külaline.
– Olde Hansa restoran on kuulus paljudel põhjustel, eelkõige aga oma silmapaistva keskaegse köögi poolest, millele pani alguse meisterkokk (peakokk) Emmanuel Wille ja mille uhkuseks on eriti:
Põdraliha – metssealiha – ulukivorstid – värskelt grillitud lõhe – roosipuding – meeõlu – käsitöönapsud.
– Viimase 19 aasta jooksul on meie meisterkokk taasloonud üle 100 keskaegse retsepti. Need on tehtud dokumenteeritud retseptide põhjal, mis on leitud selle piirkonna keskaegsetest tekstidest.
– kõikide pakutavate roogade kohta oleme otsinud teavet autentsetest keskaegsetest tekstidest ja need peegeldavad nii täpselt kui võimalik õhtusööke, mis valmistati 15. sajandi jõukates majapidamistes.
– Kartulid ja tomatid – kui nimetada vaid kahte toiduainet – ei kuulunud tollal veel eurooplaste toidulauale ja alles ootasid Uues Maailmas enda avastamist.
– Jah, – Olde Hansa Gildis on nii meistreid, selle, kui õpipoisse. Just nii nagu keskajal anname ka meie oma teadmisi generatsioonide kaupa edasi ning igast sellist võib ühel päeval saada meister.
– Jah, – kuni viimse nõelapisteni! Meil on oma rätsep ja õmbleja, kes mõlemad uurivad keskaegseid rõivaid pisima detailini. Me ei jäta ühtegi kivi ümber keeramata, kui kontrollime mustrite ja kangaste autentsust ja teeme seda sama ka oma kuulsate üleskeeratud ninaga kingade puhul.
– Tegelikult on Olde Hansas palju rohkem valgust, kui oleks olnud 15. sajandi õhtusöögi ajal, sest me kasutame oma söögisaalides lisavalgust, mis on – tõsi küll – peidetud.
– Klaasist aknad olid tollal luksus, mida võisid endale lubada ainult kõige rikkamad kodanikud, aknad olid sageli väikesed ja võimaldasid vaid minimaalset valgustust ja nii hädavajalikku tuulutust.
– Küünlavalgusel muutuvad meie teised meeled tundlikumaks, me tunneme paremini maitset, lõhju ja puudutusi ning ka vestlus sujub paremini – just nii, nagu see toimus ka 500 aastat tagasi.
– Me põletame Olde Hansas aastas rohkem kui 18 000 küünalt
– 15. sajandil andis perekonnapea külaliste käsutusse käskjalad, kes tõid ja viisid sõnumeid. Me teeme täpselt sedasama ja nimetame seda WIFI-ks.
– Tegelikult ei ole. Meie hinnad on võrreldavad teiste Tallinna tipprestoranidega, aga me oleme läinud sammukese kaugemale, pakkudes ainulaadset teenust ja õhkkonda, mis on nii minevikutruu kui vähegi võimalik
– Meie mööbel, lauanõud ja joogiklaasid on valmistatud käsitsi, järgides ja austades 15. sajandi meistrite oskusi ja kavandeid
– Valmistame kõik road kõige parema kvaliteediga lihast, puu- ja juurviljadest, mille hangime kohapealt, et tagada toodete värskus – täpselt nii, nagu oleksid seda teinud kohalikud kokad 15. sajandil
– Olde Hansa on töötanud väsimatult selle nimel, et meie külastajad saaksid piiluda keskaega ja näha, kuidas einestasid meie esiisad – juba ainuüksi see on hindamatu kink, ja me loodame, et see on teie arvates väärt iga teie poolt kulutatud penni või münti!